×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Faceit avslöjar: Så många spelare bannade efter fuskbuggen

1
Spelplattformen började banna spelare bara två timmar efter att buggen fått spridning.
Under förra helgen spreds information om en bugg i Counter-Strike 2 som gjorde det möjligt för spelare att få en wallhack-liknande effekt bara genom att använda kommandon i spelets konsol. Nu avslöjar spelplattformen Faceit hur många spelare som bannats till följd av användande av buggen.

I ett blogginlägg skriver Faceit att det tog plattformens anti-cheat-utvecklare två timmar efter att buggen upptäckts innan fuskande spelare kunde upptäckas och att plattformen bannade sammanlagt 340 spelare för att ha använt buggen.

Spelarna som ertappats utnyttja buggen får en två års lång avstängning på plattformen, något som flera profiler valde att ifrågasätta som ett alldeles för hårt straff med tanke på att det inte krävts något tredjepartsprogram för att använda exploiten, något som plattformen också väljer att svara på.

"Vi vill påminna alla spelare om att Faceit-plattformen är här för att tjäna det tävlingsinriktade communityt genom att tillhandahålla den bästa möjliga tävlingsupplevelsen. Det är inte platsen att 'testa' fusk, eller äventyra spelintegriteten. Att använda konsolen för att ange ett convar som uttryckligen möjliggör fusk är oacceptabelt, och vårt budskap är tydligt: fusk kommer aldrig att tolereras på Faceit", skriver bolaget.


Artikelbild: Pressbild/Faceit och Skärmbild/Counter-Strike
Videokälla: Valve

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..