×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Faceit bannar fuskare i två år — får kritik: "För hårt"

1
Plattformen kritiseras nu för att ha gått för hårt åt fuskare.
Under helgen upptäcktes en bugg som gjorde det möjligt för CS2-spelare att använda kommandon i consolen för att skapa en wallhack-liknande effekt. Efter att buggen, som går att likställa med fusk, upptäckts valde spelplattformen Faceit att banna alla användare som utnyttjat buggen i två år.

Nu får Faceit kritik för att ha varit för hårda mot fuskarna. Under måndagen valde den danska före detta proffsspelaren och numera CS-experten Jacob "Pimp" Winneche att skriva ett långt inlägg på X där han förklarar att han tycker att en så lång avstängning är ett för hårt straff.

Enligt Pimp är det helt rätt av Faceit att straffa spelare som utnyttjat buggen, men att ge en två års lång avstängning oavsett hur mycket man använt sig av buggen tycker han är orimligt hårt.

"En två år lång avstängning är karriärförstörande och att använda en exploit i en PUG i några rundor ska inte vara definierande för någons karriär", skriver Pimp och fortsätter:

"Straffet borde inte vara en två år lång ban, det håller jag verkligen inte med om, det tycker jag är för hårt. Ge folk ett STORT slag på fingrarna, få dem att förstå att fusk inte är tillåtet på Faceit alls. Men det finns inget behov att döda någons karriär i den processen med tanke på omständigheterna".

Pimps inlägg har mötts av blandad respons där vissa håller med om att en två år lång avstängning kan vara ett för hårt straff medan andra anser att fuskare förtjänar att stängas av under lång tid.

Speltillverkaren Valve släppte under måndagen en mini-patch som åtgärdade buggen.


Artikelbild: Pressbild/Faceit och Adam Lakomy/ESL
Videokälla: Valve

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..