×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

spiXel begärt i konkurs

1
Enligt SVT:s Västerbottensnytt har internet-cafét och gamingorganisationen spiXel begärts i konkurs. Cafét har tidigare nått stora framgångar med sitt CS-lag men sedan ungefär ett halvår tillbaka har laget varit splittrat utan synlig tendens att kunna eller vilja ta sig tillbaka till toppen.
Det är ännu oklart huruvida spiXel kommer att fortsätta inom gaming eller om det här innebär slutet även för organisationen. spiXel led svårt ekonomiskt då bland andra OsloLAN och Nollelva hade problem med att betala ut prispengarna.

För spiXel spelade vid olika tidpunkter iLight, walle, Bullen, miniw, crypt och hyber. Nedan finner ni några av de prestationer spiXels lag lyckades med under tiden som de spelade.
Rendezvous X – Guld: 25 000 kr
ESWC-kval – Silver
ESWC 2004 – Silver: $24 000
SEL #6 – Guld: 50 000 kr
OsloLAN – Guld: 100 000 NOK
Nollelva – Brons: 7 000 kr (osäkert)
En stor del av spiXels resultat finns också i deras lagprofil här på Fragbite.

Förmodligen var de uteblivna 110 000 kronorna i prispengar en bidragande orsak till att spiXel tvingades i konkurs. Vill ni se Västerbottensnytts inslag kan ni göra det här (välj "2215" under "Fredag" och spola fram till 03:20).

262 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 262 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..