×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Öppet brev till Nollelva och den svenska e-sport-scenen

1
I början av november hölls LAN:et 011 i Norrköping. En CS-turnering som kunde skryta med flera välkända klaner avhölls, men uppenbarligen anser flera av de insatta att det förekom stora oegentligheter inom Nollelvas administration.
Idag har Diego "Hispanic" Romano publicerat ett öppet brev till Nollelvas ledning, och dessutom framlagt ett väl uppbackat – av bland andra SK, mTw, 4Kings och TAG – krav på framtida LAN-evenemang. Uttalandet är klart läsvärt, och kan komma att ha stor betydelse för svenska LAN-evenemang i framtiden. Läs vidare för att ta del av det:

Öppet brev till Nollelvas ledning samt den svenska e-sportscenen

Vi ska försöka göra det här så kortfattat som möjligt. Som många känner till så blev det väldigt problematiskt mellan mig – Hispanic – Andréen och Nollelva där vi kände att vi blev helt lurade på ersättning och kontrakt från Nollelva, plus att Nollelvas så kallade ledning försökte svartmåla oss indirekt via ett uttalande från dem på Fragbite.

Vi utförde mycket jobb för Nollelva mot ett utlovat muntligt kontrakt som senare skulle bli ett skriftligt, men Cranium från Nollelva lovade och garanterade som ansvarig för hela eventet att inga problem skulle uppstå. Andréen fick ansvaret för Counter-Strike-turneringen och jag fick ansvaret för restaurangen och kiosk på Nollelva, där jag skulle få behålla 60 % av vinsten. Dock, som många känner till, så blev det inte så. Jag fick inte något kontrakt påskrivet och Cranium skrev att han varken var ansvarig eller på något sätt juridiskt bunden till Nollelva.

Mitt kontrakt med Nollelva som utlovats av Cranium i form av självutnämnd chef, ägare och ansvarig för Nollelva återtogs ungefär en månad innan evenemanget, men jag kan inte uttala mig mer om det just nu. Mer information framkommer mot slutet av brevet.

Anledningen till att Andréen inte fick sköta Counter-strike-turneringen uppgavs vara att han av Cranium ansågs vara SK-supporter, något som
nämnde Cranium vidare ansåg skulle komma påverka hans omdöme under turneringen.

För att klargöra vad vi egentligen gjorde för Nollelva, följer här en kort sammanfattning:

Jag utvecklade tillsammans med Jesper (mer känd som Santi på mirc och inom counter-strike och som är en stor profil inom sponsring osv från rätt känt företag) det mail som skickades till företag angående sponsring. Detta e-mail var naturligtvis Copyrightskyddat, och användes för att fixa sponsorer såsom Intel, Atari, Corsair, Steelpad, Qpad, Speedlink. Vidare ordnade vi kontakten med Sydkraft för ett bra avtal för Internet för Nollelva, och dessutom satt jag i möten och skötte telefonkontakten med HP för ett nätverksavtal. De Counter-strike-regler som användes av CS.nu på Nollelva skrevs av Andréen och var upphovsrättskyddade, något som CS.nu löste genom att plocka bort hans namn från dokumentet. Andréen kommer senare kommentera det här. Sist men inte minst var det vi som bjöd in samtliga topplag till Nollelva.

Vi vill poängtera att den s.k. ledningen bakom Nollelva var till 90 % över 45 år och kan knappt använda e-mail, medan Cranium och ButtmaN som står som ansvariga på Nollelvas website förmodligen var de enda som någonsin ens sett Counter-strike. De två var de enda med någon form av datorvana, och med andra ord kan det med stor sannolikhet sägas att utan mig och Andréen hade det förmodligen inte dykt upp mer än ett tiotal personer på deras LAN.

Prispengar från 011?

SK:s manager Andreas "bds" Thorstensson har under en längre tid försökt få kontakt med Nollelva för betalning för förstapriset i Counter-strike och Warcraft III, men Cranium har hänvisat till en annan person som i sin tur har hänvisat bds tillbaka till Cranium igen. Det här har pågått under ungefär en månads tid och gäller även ICSU och Spixel som inte har fått ut några pengar från Nollelva. Med andra ord så räknar inte någon av klanerna och få ut några vinst pengar från Nollelva och dom ansvariga som Cranium och Buttman skyller ifrån sig och avsäger sig vara juridiskt bundna till eventet.

Jag och Andréen har kollat upp Nollelva hos biljettförsäljaren Ticnet, och där står en arbetslös äldre person som ansvarig. Ägare till själva Nollelva är företaget Spendera AB Spendera.se, beläget i Norrköping. Med andra ord har det har visat sig att Cranium har registrerat Nollelva på sin pappas företag istället för på sitt eget Scorpio.se. Craniums far själv har varit så vänlig och upplyst oss om det här sistnämnda.

Undertecknade har vänt oss till en advokat för att föra det här mot rättsliga åtgärder som i sin tur givetvis även kommer att leda fram till en polisanmälan mot Cranium för bedrägeri, kontraktsbrott osv. och mot Buttman för bl.a. förtal och givetvis det här gällande Nollelva eventet, och givetvis kommer att vi skicka krav till företaget Spendera AB som står som ägare till evenemanget Nollelva.org.

Avslutningsvis gjorde Nollelva sig skyldiga till falsk marknadsföring innan LAN:et, när de skrev att dom gjorde en sista utbyggnad för 400 sista platserna som dom hade och där man skulle maila in för en biljett som kunde reserveras. Bredbandsbolaget som stod som sponsor enligt nollelva sponsrade inte med Internet till lanet tvärtom så kostade det ca 130 000 kr enligt uppgifter från Cranium, Vill även tillägga att alla företagen som står som sponsorer på deras website inte alls är sponsorer (något vi lätt kan bekräfta för den nyfikne).

Krav på kontrakt på prispengar

Jag, Hispanic, i samarbete med SK, mTw, spiXel-team, TAG, Begrip, 4Kings har kommit fram till att det bästa man kan göra efter den här erfarenheten är att i framtiden lägga fram ett kontrakt som LAN-arrangörer får skriva på där de lämnar bankgaranti etc. för utbetalning av prispengar. Kontrakt för utbetalning av pengar vid vinst göres efter klanens bestämmelser, inte enligt evenemangets. Vi kommer att rekommendera det här inför Optihack, då vi ser det som en bra början för ett sådant här kontrakt för inbjudna klaner till det evenemanget
OptiHack. Det här är givetvis hänvisat till klaner som blir invitade till event som Optihack med flera.

Är du manager för ett topplag och vill komma i kontakt med mig, Hispanic, för hjälp med ett sådant här krav på ett LAN-evenemang så ta kontakt med mig på min SK-gaming-profil. Jag heter där Hispanic.

Det här med kontrakt och bankgarantier från LAN arrangörer stöds från mTw, SK, Spixel-team, TAG, Begrip, 4Kings och många andra toppklaner och vi kommer att börja med Optihack.

Vill du ha tag på en av dom så kallade arrangörerna av Nollelva så finner du CraniuM, Buttman och questus på mirc i kanalerna #Nollelva,#bevaraoch #gotstyle, vi förväntar oss såklart några nya ursäkter för allt och såklart inte minst fler anklagelser av alla dom slag som dom nu kan komma på.

Med vänliga hälsningar

Diego Romano aka Hispanic


Fragbite kontaktade Nollelva redan innan det öppna brevet publicerades här. Tyvärr har Nollelva avböjt att kommentera tills vidare, men ett svar kommer med största sannolikhet.

297 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 297 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..