×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

spiXel utan norska kronor

1
Under oktober förra året spelades en prestigefylld turnering med stora summor i potten i Norges huvudstad Oslo. LAN:et kallades fyndigt nog för OsloLAN och var ett av de mer etablerade LAN:en i Norge, kanske var det därför det till stor del norrländska laget spiXel valde att åka dit – för att slåss om förstaplatsen och de 100 000 norska kronorna, eller en guldtacka – som utlovades.
Väl där kämpade de tappert till finalen där de vann över laget NoA, som har erövrat både CPL och WEG-kronan efter det, på två banor och kunde titulera sig förstapristagare. Efter det har det varit mer eller mindre tyst om turneringen och prispengarna, ändra fram till nu då det uppdagats att pengarna aldrig har betalats ut.

NoA har fått sina 15 000 NOK då de kom på en hedervärd andraplats och Clan IT har fått sina tredjeprispengar på 10 000, men spiXels pengar har inte synts till. SpiXels manager och delägare Nicels berättar att han har ringt och bett om pengarna utan något konkret svar. Han berättar också att de är beredda att gå vidare med saken om de utlovade pengarna inte betalas ut.

Statement från Spixel Nicels angående Oslolan

Som ni alla minns spelade Spixel Oslolan nu i höstas och vann där finalen mot NoA i två raka matcher. Underbart tänkte vi 100 000 Norska kronor rikare. Men ack, det är nämligen så att Spixel inte fått ett öre av prispengarna, det har nu gått över 6 månader sedan vi vann turneringen och vi har fortfarande inte fått en krona. Andra och tredje priset har av vad vi fått erfara redan betalats ut.

Jag har personligen ringt och ringt angående pengarna, och orsaken till varför dom inte kunnat betala ut pengarna är att dom haft problem med sponsorer under och efter eventet. Detta ska inte påverka det garanterade första priset. Framförallt inte när det på Oslolans hemsida stått att Team spiXel har fått 100 000 Norska kronor. (Sidan är dock nere nu)

Detta har ställt till med stora ekonomiska problem både för laget och för företaget Spixel AB.

Alldeles nyss pratade jag med de ansvariga där dom berättade att vi mest troligt inte kommer att få se ett öre av pengarna. Detta är ett nedslag för esporten och för laget då arrangörer inte ens kan utlova de prispengar man garanterat.

Ni som lag kan kräva att större turneringar som ska ha en bankgaranti för att försäkra er om att samma sak inte händer er.

MVH Niclas "Nicels" Lundell
SpiXels hemsida verkar vara nere för tillfället så man får nöja sig med IRC-kanalen.

Dela detta på internet

Contributor

Old School, Harrys

203 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 203 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..