×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

DH presenterar spelinfo – Starcraft 2 är huvudspelet

1
Som vi rapporterade om igår skulle DreamHack idag presentera information om vilka spel som får ta del av DH:s prispott på 1,5 miljoner kronor för 2011. Presentationen hölls på en livestream som sändes från releasefesten för Bloodline Champions (se nyhet) och föga oväntat var Bloodline Champions (BLC) ett av de spel som DH avslöjade att de kommer arrangera turneringar i under året.
ponderosa och greykarn från DH (se vår intervju med greykarn här) äntrade streamen och presenterade totalt tre av de spel som DH kommer att arrangera turneringar i under året. De spel som presenterades var såsom följer:
  • Bloodline Champions (3on3)
  • Quake Live (4on4 och 1on1)
  • Starcraft 2 (1on1)
Bloodline Champions
Under presentationen tillkännagav DreamHack att det kommer anordnas en Bloodline Champions-turnering på DreamHack Summer med drygt 61 000 kronor i prispotten. Sexton lag kommer att delta och lag kan kvala in genom antingen onlinekval eller det BYOC-kval som kommer hållas på plats.

Quake Live
DreamHack presenterade att man kommer köra Quake Live i både en 1on1-turnering och en 4on4-turnering (Team Deathmatch) på DreamHack Summer. På DreamHack Winter ser det i dagsläget ut att endast vara klart för en 1on1-turnering i Quake Live. Ingen information om prispengar presenterades för Quake Live.

Starcraft 2
Angående Starcraft 2 presenterades det heller inga prispengar men däremot avslöjades att det kommer att hållas fyra så kallade main events under året där Starcraft 2 kommer att spelas. DH Summer och DH Winter är två av dessa main events där det sistnämnda ska fungera som en slags större årsfinal. Utöver denna information sa man även att Starcraft 2 kommer att vara DreamHacks huvudspel under 2011.

Som synes finns inte Counter-Strike med bland de spel som presenterades men DH-representanterna var tydliga med att de kommer arrangera turneringar i fler spel än vad som presenterades idag. Således finns det nog inga skäl för oro att det inte ska bli några CS-turneringar på DreamHack under året.

175 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 175 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..