×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

IO: Är vi en trisslott eller är vi en LAN-miljö?

1
Sveriges Radio har ringt upp Lotteriinspektionens chefsjurist och även Inferno Onlines ekonomiansvarige i hopp om att reda ut gårdagens stora nyhet.
Inferno Online blev uppenbart missnöjda över beskedet som följde den granskning Lotteriinspektionen gjort. I en intervju med Sveriges Radio, som utvecklades till något mer likt en ensidig debatt, försöker Erik de Basso, ekonomiansvarig på Inferno Online, ett flertal gånger ställa Lotteriinspektionens chefsjurist Johan Röhr mot väggen.

Mest intressant bland de juridiska frågor som ställs, men som i många fall inte besvaras, är Inferno Onlines nyfunna identitetskris. Vad de Basso undrar är helt enkelt vad de är för någonting, detta då man verkar vara två saker samtidigt och tycks drabbas av de negativa aspekterna från båda sidorna.
– Om man nu skall likna en LAN-miljö med en trisslott tycker jag att man skall ta hänsyn till alla legala aspekter. Om vi betraktas som en trisslott finns det ju särskilda skatteregler som är anpassade till trisslottsverksamhet. Det betyder ju att vi står med ena foten på den ena sidan och den andra foten på den andra sidan. Vi vet ju inte var vi befinner oss; är vi en trisslott eller är vi en LAN-miljö?
Frågan ställs, men programledaren tvingas avbryta då programmet är för nära sitt slut. I ett annat skede frågar Erik de Basso hur Lotteriinspektionen ser på att många av spelen som används på Inferno Online körs via Steam och inte direkt från datorerna. Programledaren tvingas dock även där avbryta innan Röhr får möjligheten att svara då diskussionen började gå för djupt för det tio minuter långa programmet.

Trots att många av de Bassos frågor inte besvaras är de tio minuterna värda att lyssna på, om man är nyfiken. Innan Inferno Online-representanten rings in får man bland annat svar på hur Lotteriinspektionen hanterar tillfälliga LAN, som till exempel DreamHack eller ett LAN på den lokala ungdomsgården.

26 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 26 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..