×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Stark svensk förstadag i kvalet till Esports World Cup

1
10 svenska spelare överlevde den första speldagen i kvalet till monsterturneringen.
Under onsdagskvällen spelades de första omgångarna i det öppna europeiska kvalet till monstertävlingen Esports World Cup 2024. Med den första speldagen avklarad återstår 16 lag som tagit sig till åttondelsfinal varav 6 har någon sorts svenskkoppling.

Det enda helsvenska laget som överlevt den första kvaldagen är Eyeballers. Laget vann fyra raka bo1-matcher under onsdagen och fortsätter kvalet på torsdagen med åttondelsfinal mot det huvudsakligen ryska doldislaget DMS som bland annat besegrat Gaimin Gladiators i kvalet.

Ninjas in Pyjamas-duon Fredrik "REZ" Sterner och Max "maxster" Jansson är också vidare till åttondelsfinal och ställs där mot det polska laget Brazylijski Luz som sensationellt slog ut storlaget Heroic i sextondelen.

Utöver svensklagen Eyeballers och NIP är de svenska toppspelarna Freddy "KRiMZ" Johansson (Fnatic), Tim "nawwk" Jonasson (Apeks) och Isak "isak" Fahlén (Gamerlegion) också klara för åttondelsfinal. Även den svenska coachen Jonatan "Devilwalk" Lundbergs lag Guild Esports fortsätter kvalet på torsdagskvällen.

Åttondelsfinalerna är schemalagda att starta klockan 18:00. De återstående 16 lagen gör upp om två platser i det stängda kvalet som spelas under helgen.

Länk till bracket.

Svenskarnas åttondelsfinaler:
Eyeballers vs DMS
NIP (REZ och maxster) vs Brazylijski Luz
Apeks (nawwk) vs Amkal
Fnatic (KRIMZ) vs KOI
Gamerlegion (isak) vs Sahsi Esport
Guild Eagles (Devilwalk) vs Fragmatic

Artikelbild: Kalle Strömgren och Stephanie Lindgren
Videokälla: Fragbite/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..