×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ukraina

Flera CS-proffs straffas av ESIC — bannas i två år

1
Fuskanklagelser riktades mot en av de avstängda spelarna redan år 2021.
Fyra ukrainska CS-proffs har blivit avstängda av Esportens Integritetskommission (ESIC). Det meddelade ESIC under onsdagen genom ett pressmeddelande.

De fyra spelare som berörs av avstängningen är Dmitry "SENSEI" Shvorak, Max "THRN/THRONE" Semenov, Artur "DarkS1DE" Kravchenko och Danylo "nat1ve" Bakin. Samtliga spelare stängs av i två år efter att ESIC funnit bevis för "misstänkt och ovanlig betting på matcher som involverar spelarna".

En av spelarna, SENSEI, ingick i det ökända laget Akuma som flera lag uttalat misstänkte för fusk år 2021. ESIC:s utredning har inte lett till att spelare stängts av för fusk utan enbart matchfixning.

THRONE, DarkS1DE och nat1ve har samtliga stängts av till följd av handlingar kopplade till en bulgarisk LAN-tävling år 2020. Enligt CS-sajten HLTV är det troligtvis tävlingen Bellum Gens Elite Stara Zagora som avses.

Värt att notera är att ESIC:s utredning också omfattar två lag där Natus Vinceres nya AWP-spelare Igor "w0nderful" Zhdanov spelat. 18-åringen har dock inte fått något straff från ESIC efter utredningen.


Artikelbild: Pressbild/Counter-Strike och IKLA

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..