×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

smooya efter Pro League-dramat: "Aldrig mer en rysk organisation"

1
Owen "smooya" Butterfield kommer att donera alla prispengar till Ukraina.
Den ryska organisationen Forze ställde upp i ESL Pro League med en femma bestående av bland annat den brittiska CS-profilen Owen "smooya" Butterfield. Efter lagets förlust mot den ukrainska organisationen Monte uppmärksammades britten i sociala medier.

Efter förlusten kommenterade han ett inlägg med slagordet "Slava Ukraini" och det var något som inte uppskattades av den ryska organisationen. 24-åringen valde senare att radera inlägget och be om ursäkt för att ha använt slagordet.

När han under veckan fick frågan om han ska fortsätta i Forze svarade han att han aldrig kommer att spela för en rysk organisation igen. Han nämnde även att han ska donera alla prispengar till förmån för Ukraina.

"Definitivt inte. Jag kommer aldrig att spela för en rysk organisation igen i mitt liv. När jag får betalt från Pro League kommer jag att donera alla mina pengar som vunnits av Pro League direkt till ukrainska insatser", sade han på sin stream.


Forze lyckades inte att spela till sig en slutspelsplats i turneringen utan åkte ur i sista chansen efter ytterligare en förlust mot Monte. Forze slutade därmed på en delad 21:e plats och säkrade 7 000 dollar (∼76 200 kronor) i prispengar.

Artikelbild: Kalle Strömgren

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..