×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

donk bannad på Twitch — bröt mot reglerna för över 4 år sedan

1
Den unga CS-stjärnan får stöttning av bland annat Olof "olofmeister" Kajbjer.
En av världens just nu bästa CS-spelare har blivit bannad på Twitch. I ett inlägg på X skriver Danil "donk" Kryshkovets att hans konto på plattformen blivit avstängt till följd av ett gammalt regelbrott.

Regelbrottet som donk menar att avstängningen beror på rör regeln om Twitchs åldersgräns på 13 år. När donk, som idag är 17 år gammal, skapade kontot var han yngre än 13 år och till följd av detta har Twitch nu stängt av spelarens konto.

"Bannades på Twitch eftersom jag skapade kontot när jag var yngre än 13 år gammal", skriver donk i ett inlägg på X.


donks inlägg har fått stor uppmärksamhet och flera ifrågasätter Twitchs tillämpning av sitt regelverk. En av dem som visat stöttning för donk är den svenska legendaren Olof "olofmeister" Kajbjer som i ett inlägg på X taggat Twitchs konton och bett plattformen att lösa problemet.

Det är inte första gången som esportprofiler blivit bannade på Twitch av samma anledning. År 2022 blev Apex Legends-spelaren Nelson "Xeratricky" Medinas Twitch-konto raderat efter att Twitch upptäckt att han varit för ung när han över 11 år tidigare skapat sitt konto.

Artikelbild: Helena Kristiansson/ESL
Videokälla: ESL/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..