×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Young Ninjas-coachen hyllar bobeksde: "Precis vad vi letade efter"

1
Den svenska talangen lovordas av Ninjas In Pyjamas akademicoach.
Förra veckan stod det klart att den svenska CS-talangen Jonatan "bobeksde" Persson gör ett inhopp i Ninjas in Pyjamas akademilag Young Ninjas. Den svenska 20-åringen får chansen att visa upp sig i NIP-sammanhang som tillfällig ersättare för Maoz "BluePho3nix" Paz som i sin tur är inhoppare i NIP:s huvudlag.

I en intervju med Fragbite berättar Young Ninjas-coachen Daniel "sprayxd" Kogan om hur arbetet med att hitta BluePho3nix:s ersättare gick till och varför valet föll på just bobeksde.

— Vi har haft korta trials med ett par kandidiater och bob stack ut för oss. Av alla vi provspelade med verkade han ha alla egenskaper vi ville ha. Han är också en supernaturlig ankar-spelare vilket var precis vad vi letade efter, säger sprayxd.

Vilka är de egenskaper som bobeksde har som ni letade efter?

— Egenskaperna som bob har är att han är en riktigt bra lagkamrat, han är osjälvisk och drar upp stämningen i laget. Ur en coachs perspektiv gör han allt jag ber honom att göra vilket gör vårt jobb enklare.

Tycker du att BluePho3nix och bobeksde är liknande spelartyper? Vilka likheter och skillnader ser du dem emellan?

— Jag skulle säga att bob och BluePho3nix är ganska olika, det enda som är likt är rollerna de spelar. BluePho3nix är mer aggressiv i sina roller medan bob är bättre på att hålla sig levande längre. Det finns små skillnader men båda är naturliga i sina roller och ger liknande resultat men på olika sätt.

Än så länge har Young Ninjas hunnit spela onlinetävlingen RES Regional Series med bobeksde i femman. Där blev det en vinst och två förluster i gruppspelet vilket innebär att laget missar tävlingens slutspel.

Framöver har Young Ninjas inga tävlingsmatcher inplanerade förutom matcher i onlineligan ESEA Advanced. sprayxd hoppas dock att laget kommer få möjlighet att spela fler onlinetävlingar inom kort.

— Vi kommer att fokusera på att pracca och så snart vi är redo, förhoppningsvis inom ett par veckor, kommer vi att acceptera fler invites och visa upp frukterna av vårt hårda arbete! säger han.

Young Ninjas är nu:
Leo "Silence" Ingvarsson
Jacob "jocab" Nerheden
Gareth "MisteM" Ries
Polen Kacper xKacpersky" Gabara
Jonatan "bobeksde" Persson (stand-in)
Daniel "sprayxd" Kogan (coach)

Artikelbild: Pressbild/NIP och Stephanie Lindgren
Videokälla: Fragbite/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..