×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

HLO Gävle tre spelare färre

1
HLO Gävles CS-klan, före detta maCto, ligger i den nuvarande Sverigerankingen (som nu är rätt gammal) här på Fragbite på en sjunde plats. Detta efter ett par fina prestationer på Nollelva och i SEL-kvalet samt en mindre bra prestation på Optihack.
Idag offentliggjorde man att tre spelare lämnat klanen i ett försök att tända gnistan i laget igen. Det är nu bara två spelare kvar i HLO Gävle och dessa är Oops och frenz. De som har lämnat är BlonDie (slutar med CS), djurre och Heiden.

Caféts eget uttalande ser ut så här:
Uttalande angående HLO.Gävle CS-klan.

Ända sedan vi i december 2003 startade HiGhland i Gävle har vi haft som mål att på alla plan bedriva en professionell och seriös verksamhet. Som café har vi bl.a. därför en av Sveriges absolut bästa datorparker. Också i vår tävlingsverksamhet vill vara professionella och stå för framgång och hög standard. Vi hade också som mål att lyfta CS-communityn i Gävleområdet och hjälpa något lokalt lag uppåt. I det läget fanns det få lag som både kunde leva upp till våra höga krav på professionalitet och samtidigt var framgångsrika i CS-världen. Vi avvaktade därför med att ta in ett lag på fullspons utan valde att ge några lokala lag chansen att gratis få pracca på HLO i Gävle.

I vår omarbetade policy för klaner och tävlingsverksamhet sa vi bl.a. istället att det lag som vi kommer ta in och ger fullspons ska:

- Vara en Sverige Top20-klan.
- Ha spelat ihop under en längre tid
- Ha en professionell och seriös attityd till spelandet.

Efter kontakt med ett flertal klaner och aktivt scoutande föll vårt val på maCto. De hade precis det vi sökte. Efter ett möte med grabbarna i maCto beslutade vi så att ge dem chansen, ganska precis 10 månader efter det att vi startade cafét. Och de tog den. I första tävlingen de var med i vann de mot bl.a Virtus.pro och slutade på en mycket stark 5-6:e plats på NollElva Digital Event. Detta följdes upp med en 5:e plats i SEL-slutspelet. Och helt plötsligt klev HLO.Gävle rakt in på Sverige Top10-rankingen. Nästa steg i vår satsning var Optihack. Där hände nånting. All spelglädje var som bortblåst, laget fungerade inte som ett lag. Placeringen blev en elfte-tolfte plats. Besvikelsen bland spelarna var stor, vi (=HLO Gävle) var lite funderande, men vi var ändå beredd att fortsätta vår satsning på laget.

Dock så har laget inte alls fungerat sen Optihack och vi som organisationen måste reagera. För oss är tävlingsverksamheten inte en välgörenhetsverksamhet utan strictly business. Vi satsar kapital, resurser och tid på vår tävlingsverksamhet och vill naturligtvis ha tillbaka satsat kapital. Vårt mål är ingalunda att bara vara bland de sju bästa i Sverige, som läget är nu, utan vi vill vara med att slåss bland Top5, och helst bli nummer 1 ! Därför har vi som organisation tagit beslut om att omorganisera vårt lag. Djurre och Heiden får därför lämna laget. BlonDie har beslutat att lägga ner CS och kommer därför inte heller han finns kvar. Det här betyder INTE att det är just de här spelarnas ”fel” att det gått så här, vi (=HLO i Gävle) känner bara att vi måste göra en stor förändring, för att kunna nå våra mål.Kvar blir Oops! och frenz, som fått i uppdrag att skapa ett nytt topplag. Vi som organisation kommer dock att ha sista ordet beträffande allt som rör klanen och vår tävlingsverksamhet.

Vi hoppas att vi snart ska komma tillbaka med ett ännu starkare lag, allt för att kunna nå så högt vi vill. Ända till toppen.


Gävle 050408

/LG Mattsson aka OldMan
/HiGhland i Gävle
De frågetecken som uttalandet inte redde ut, eller kanske skapade med tanke på att det enbart verkar stå för cafét och inte för laget, finner ni i vår intervju med frenz nedan. Vi rekommenderar att ni läser uttalandet innan ni läser intervjun.

frenz


Vad hände i laget som gjorde att ni tappade suget?

Vet faktiskt inte. Vi bootcampade och praccade hårt inför optihack. Vi kände att vi inte utvecklades och ingen tyckte att det var kul att ens spela tillsammans efter OH, så det var bäst att gå skilda vägar.


Har ni spelat något alls sedan Optihack eller var ni fram tills idag mer eller mindre en död klan?

Det har varit mer eller mindre dött sedan Optihack.


Hur resonerades det när det bestämdes vilka tre som skulle lämna? Var det enbart caféts beslut eller hade ni spelare något att säga om saken?

Vi hade länge snackat om någon lösning haft flertalet möten både som lag och med hela organisationen m.m. och detta verkar vara den bästa.


Vad skiljde de tre spelarna som fått lämna laget från dig och Oops?

Ingenting egentligen, BlonDie valde att lägga ner. Jag och Jonas var nog mest taggade på att fortsätta, och organisationen tror på oss.


Ni ska nu bygga upp ett nytt lag. Kommer ni bara att plocka spelare från Gävleområdet? Har ni ögonen på några särskilda spelare redan nu? Hur kommer ni att gå tillväga vid rekryteringen?

Nej, varken jag eller Jonas kommer från Gävle. Dock försöker vi besöka cafét så ofta som möjligt. För tillfället testar vi runt lite granna för att se vad som känns bäst.


Hur lång tid tror du att det kommer att ta för er att bygga upp ett nytt lag?

Beror helt på hur tur vi har att hitta spelare som passar oss.


Det verkar som om caféansvariga kommer att ha väldigt mycket att säga till om i laget, hur känns det?

Vi bestämmer det mesta men självklart har föreningen sista ordet.


Då tackar jag för din tid och önskar er lycka till med er nya satsning. Är det något som du vill tillägga?

Vill självklart tacka HLO Gävle för att jag och Jonas fått denna chans! och <3 phalle, niko, mandi, nazg0le!!!11

141 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 141 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..