×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Australien

Half-Life 2 kan bli bannlyst i Australien

1
Den 16:e november är det dags för det internationella släppet av ett av årets mest efterlängtade spel och uppföljaren till det flerfaldigt prisade Half-Life. Här i Sverige kommer åldersgränsen för att köpa spelet att ligga på 18 år och uppåt vilket man måste vara i de flesta andra Europeiska länderna för att få med sig en fin låda hem från affären.
Hur som helst, Australien kan dock bli utan dessa fina lådorna. Ni förstår, här i Europa är spelet klassat enligt en PEGI-standard (Pan European Games Information) som har klassat spelet som R (18+).

I Australien gäller PEGI självklart inte utan de har en egen byrå som sköter allt sådant vid namn OFLC (Australian Office of Film & Literature Classification) och de har ingen standard för spel som klassificeras för över 15 år vilket kan göra att HL2 blir bannlyst fram till det att de inför en ny. Tilläggas bör göras att de brukar gå efter PEGI. Förhoppningsvis löser sig detta, men till sin tröst kan ju australiensarna tänka att de kan köpa det via Steam istället.

Källa: SumeA.com.au

Dela detta på internet

Contributor

Old School, Harrys

151 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 151 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..