×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Norge

spiXel slår NoA i två raka banor – vinner OsloLAN!

1
Finalen på OsloLAN har nyligen spelats klart. NoA, som bara haft en tuff match – mot Begrip, mötte spiXel, som slogs ner i loser bracket av Clan IT i en match där de inte alls såg särskilt bra ut. Efter nederlag kommer dock comeback vilket spiXel visade på OsloLAN genom att först slå erratic, sedan Begrip och därefter ta revansch mot Clan IT för att avsluta med final mot NoA.
Eftersom spiXel kom från loser bracket var de tvungna att vinna två banor för att ta hem kilot med guld som var förstapriset. Den första banan var Inferno och efter den skulle Dust2 komma.

NoA vann pistolrundan efter att spiXel gått inne och satt bomben på plats i B1. Rundan såg ut att gå spiXels väg men NoA kom tillbaka efter fint spel på afterplant. Ecorundan därpå sprang spiXel mot B2 där de fick tag på två vapen till priset av bara en spelare. Förmodligen till stor del tack vare att försvararna inte hade råd med granater att kasta på ecotåget. NoA blev sedan tvungna att köra två ecorundor som inte vållade spiXel några större problem.

På vapenrundan gick spiXel långsamt mot B2 där de sakta men säkert, en efter en, dog. XeqtR bjöd den sänglängtande publiken på en TK, vilket, i alla fall hemma hos mig, belönades med ett trött men skadeglatt grin. spiXel följde upp nederlaget med en massaker i B1 där NoA tydligen var väl förskansade. Det verkade dock inte som rundan var helt förgäves då man följande runda såg ut att ha hittat ett hål i försvaret när man enkelt styrde in i B1 genom att svänga vänster uppe i mitten. 4-3 till spiXel.

Vad som såg ut att bli en B2-split blev sedan en sen B2-rush den åttonde rundan. Trots att NoA hade hela tre spelare förlagda till den lilla bombplatsen var spiXel mycket framgångsrika och vann rundan, vilket tvingade NoA till en tam ecorunda. 6-3 till spiXel. spiXel fortsatte sedan att pröva lyckan i B2 där försvaret antingen var dåligt eller så var spiXel bra på att kuta, för de kutade rakt in och vann rundan.

Därefter var det dags för B1, vilket också det gick bra efter ett par viktiga inledande frags. spiXels upprepade rundvinster krävde ytterligare en ecorunda från NoA, som bestämde sig för att rusha mitten. Det norsk-amerikanska projektet misslyckades emellertid och spiXel hade ledningen med hela 9-3.

Den trettonde rundan vände det äntligen för NoA då de återigen lyckades bra med B1-försvaret, den här gången mest tack vare ahl som annars inte sett allt för pigg ut. 9-4 till spiXel. De två sista rundorna spelade method över medel när spiXel försökte sig på B2. Efter en del om och men hade NoA vunnit de två sista rundorna och halvtidsresultat blev 9-6 till spiXel, som nu skulle få spela försvarare.

På pistolrundan tågade NoA iväg mot B2 där de till slut förlorade rundan sedan spiXel desarmerat bomben. NoA nöjde sig med en ecorunda och valde att köra en B1-split med AK-47:or den tredje rundan. NoA:s taktik var för mycket "split" för spiXel som inte lyckades få försvarsuppställningen att klicka. Detta tvingade spiXel till en ecorunda som faktiskt lyckades relativt bra. Utdelningen blev tre stycken NoA-lirare.

Trots att flera spiXel-spelare köpte Desert Eagle på ecorundan hade man råd att köpa redan rundan därpå. Det började bra med frags från miniw och iLight och de resterande tre NoA-spelarna dog sedan av ganska offensiva spiXel-försvarare. 3-2 till spiXel. Följden av NoA:s rundförlust blev en eco mot B2 som spiXel enkelt avvärjde. Den kommande köprundan valde NoA återigen B2 vilket till en början såg ut att fungera bra, men crypt vände ett 1on2-läge och desarmerade bomben. 5-2 till spiXel som CT och totalt 14-8.

Den tjugotredje rundan inledde iLight med ännu en AWP-frag i mitten. NoA gick sedan till motattack mot iLight när de stormade B1 med ganska stor framgång. walle och iLight lyckades dock vända läget med hjälp av iLights AWP och en tappad bomb. 15-8 till spiXel.

I den avgörande rundan försökte NoA ännu en gång med B1 och det gick lite bättre den här gången. Rundan mynnade i ett 1on1-läge mellan miniw och knoxville som miniw vann och därmed berövade mig rätten att sova på ytterligare en banas tid. 16-8 till spiXel på Inferno.


Bana nummer två var Dust2 där spiXel började som terrorister med att känna på B1 från långa och avslutade med att rusha trappen. NoA vann dock afterplant och desarmerade bomben för rundvinst. Econ gick mot trapp där alla spiXel-spelarna gick en svidande död till mötes.

Runda nummer tre köpte spiXel och försökte med B2, vilket hade lyckats om spelarna inte dött innan de kom in i bombplatsen. 3-0 till NoA. Ecorunda! 4-0!

Runda nummer fem var spiXel först och petade lite på B1 innan de tog av mot B2 där de lyckades aptera bomben och iLight fick chans att vinna ett 1on2-läge, vilket han också gjorde. Därmed kunde vi hälsa spiXel välkomna in i spelet.

Runda nummer sex försökte spiXel med en taktik som liknade pistolrundetaktiken med skillnaden att den faktiskt lyckades den här gången. 4-2 till NoA. Rundan därpå såg ungefär likadan ut och vanns även den av spiXel. NoA hade nu förlorat tre rundor i rad och var desperata att vinna nästa runda för att inte hamna i ecoträsket.

spiXel intog framgångsrikt B2 och apterade bomben, men NoA lyckades återta bombplatsen och vinna rundan. 5-3. spiXel kontrade då barskt med att rusha lite varstans och skjuta ner NoA från vad som bäst kan beskrivas med "lite varstans". 5-4 till NoA. Detta tvingade NoA att köra en efterlängtad ecorunda som de förlorade utan problem. 5-5.

Den viktiga rundan som sedan följde försökte spiXel med B2, men det hela slutade med att miniwalle hamnade i ett 1on3-läge instängd i B2. Han tog nästan hela vägen fram till B1 innan ahl stoppade honom. 6-5 till NoA, som snart skulle bli 6-6 när spiXel slog om till B1. NoA tog förlusten hårt och blev tvungna att köra en eco för att nå upprättelse på den ekonomiska fronten. 7-6 till spiXel som för första gången i halvleken kunde titulera sig ledare för tillfället.

Runda nummer fjorton blev mycket jämn och elemeNt kunde som siste spelare på banan desarmera bomben i B1. NoA hade dåligt med pengar och flera av dem körde med FAMAS. Den sista rundan körde spiXel en konstig taktik där tre personer gick ut mitten och tog CT-spawn upp mot B1 medan två andra gick trappen. Taktiken lyckades och halvleksresultat blev 8-7 till spiXel.

På pistolrundan kom HLTV in lagom för att se Bullen säga "n1 ahl". Vad han gjorde vet vi tyvärr inte. Huvudsaken är i alla fall att spiXel vann rundan och att NoA vann en Desert Eagle-eco i B2 den följande rundan. spiXels ack så viktiga pistolrundevinst som CT var därmed nullifierad och man fick helt enkelt skänka NoA de två ecorundor som de hade gjort sig förtjänta av.

Den, i första hand för spiXel, viktiga femterundan slutade med ett 1on1-läge mellan XeqtR (10 HP) och crypt (18 HP) som crypt vann efter omständigt smygande.

NoA valde sedan att splitta mot B2. Taktiken stoppades emellertid av fint spel från spiXel som nu gått upp till 3 lika. Rundan efter hade iLight en kär mörkgrön bössa och plockade flera viktiga frags när NoA stormade B1. Rundvinst och 4-3 för spiXel mycket tack vare iLight.

Därefter blev det dags för NoA att köra en B2-split igen. Resultatet blev att Bullen vann en 1on2 mot något osamspelta XeqtR och knoxville. Efter det var det återigen dags för B2, den här gången lyckades NoA plocka tre spiXel-spelare innan de ens gått in i bombplatsen så övriga spiXlare sprang och gömde sig. 5-4 till spiXel i andra halvlek och totalt 13-11.

Vanan trogen tog NoA B2 igen och lyckades inget vidare utan de dog snabbt hela högen. Därefter blev det en köprunda med lite Desert Eagles och Galils som NoA kunde vinna efter att ha kört plockepinn med spiXels mitt- och trappförsvar. 6-5 till spiXel som nu behövde köra en ecorunda vilket satte resultatet till 6-6 och totalt 14-13 till spiXel.

Inte helt överraskande valde NoA återigen att köra en B2-split. Hade de månne dåligt med taktiker med ahl och XeqtR som spelare? spiXel hade fin backup från B1 och miniw gjorde ett bra jobb i B2 så NoA fick bita i dammet även den rundan. 15-13 till spiXel och bara en runda till behövdes för seger.

NoA avslutade matchen med en split över hela banan vilket resulterade i att man dog överallt. Sista fraggen satte iLight på knoxville. Slutresultatet blev alltså 16-13 (16-8 på Inferno) till spiXel som nu får värdet av ett kilo guld! Grattis spiXel! En svensk seger var inte vad vi väntade oss efter de inledningsvis så dystra rapporterna från OsloLAN.

Ni som undrar vad som egentligen hände har ett HLTV-demo att ladda hem ifrån filarkivet. Så här ser slutplaceringarna för CS-turneringen ut:
1. spiXel (1 kg guld)
2. NoA (15 000 NOK)
3. Clan IT (10 000 NOK)
4. Begrip
5-6. eXcellence
5-6. erratic.iQ
7-8. Team GameGuard
7-8. Clan-VIC
9-16. amplify
9-16. catch-gamer
9-16. Klovne/Kebab
9-16. cqa
9-16. Panphobia
9-16. Hyperglide.no
9-16. ethnic
9-16. demon.no

245 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 245 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..