×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESWC

The Titans vinner ESWC 2004 och spiXel slutar tvåa *

1
Finalen på ESWC avgjordes alldeles nyss. Tyvärr blev det svensk förlust med minsta möjliga marginal. The Titans slog spiXel med 13-11 på Dust2. Laguppställningarna såg ut så här:
The Titans: whimp, KK, eGene, Eraz och Drally.
spiXel: Bullen, walle, iLight, crypt och hyber.
spiXel inledde som anfallare och satsade direkt mot den lilla bombplatsen. The Titans lyckades ta tillbaka bombplatsen och vinna rundan. spiXel fick dock $800 för bombapteringen.

spiXel fick det svårt som anfallare i början av matchen. De spred ut sig och dog ofta en och en. KK imponerande för danskarna med en vass AWP. spiXel försökte rubba försvaret men det danska ganska statiska försvaret höll tätt och vi minns oroligt den andra halvleken från matchen mot TSG då spiXel förlorade med 2-10 som anfallare.

Tyvärr gick HLTV:n ner i början av den första halvleken. Antalet åskådare då var närmare 20&000 exklusive de närmare 1 000 som var på plats och dryga 5 000 som följde matchbotten.

Först i den sjunde rundan fick spiXel igång anfallsspelet. De lyckades då vända 1-5-underläget till 5-5. Danskarna kom dock tillbaka i slutet av den första halvleken efter en eco. I den sista rundan var walle och iLight kvar mot Drally med apterad bomb. Drally desarmerade bomben och kunda stjäla den sista rundan. I halvtid ledde The Titans med 7-5.

Som försvarare på pistolrundan koncentrerade sig spiXel på mörka. Det kom ingen där och The Titans kunde aptera bomben och vinna rundan. spiXel körde två ecos och The Titans ledde med 10-5 innan spiXel kunde börja sätta emot på riktigt.

På den viktiga första vapenrundan kunde spiXel vinna sin första runda efter att crypt vann 1on1-läget. Även rundan därefter gick knappt till svenskarna efter två viktiga frags av Bullen. The Titans satsade fick köra en eco men lyckades aptera bomben.

The Titans försökte ta tillbaka kontrollen över matchen genom en ganska snabb rush. Rundan blev en fläckfri vinst för danskarna och spiXel körde en eco till ställningen 12-8. För spiXel gällde det nu att vinna fyra raka rundor för att få matchen till förlängning.

spiXel började upphämtningen bra med ett par tidiga frags av hyber och Bullen. spiXel vann rundan utan större dramatik.

Vid 12-9 till danskarna lyckades The Titans aptera bomben i den stora bombplatsen. spiXels backup kom sent men fyra frags av walle och Bullen kunde vända 3on4-läget och spiXel vann rundan och höll matchen vid liv.

The Titans fick köra en eco som spiXel lätt vann och allt hängde på den sista rundan.

spiXel satte upp försvaret med två personer på långa och tre vid den lilla bombplatsen och mitten. Trappan lämnades vidöppen och The Titans attackerade där med hela manskapet. Bomben apterades och trots ett bra försök av spiXel kunde The Titans vinna rundan med en spelare över. Eraz och whimp fick två frags var den sista rundan. Slutresultatet blev vinst för danskarna med knappa 13-11. Ett HLTV-demo från matchen finns i vårt filarkiv (demot saknar stora delar eftersom HLTV:n gick ner men vi försöker få tag på ett LAN-inspelat demo).

Topp 16 på evenemanget blev så här:
1. The Titans ($40 000)
2. spiXel ($24 000)
3. Virtus.pro ($12 000)
4. tsg ($8 000)
5-8. SK ($4 000)
5-8. Adrenaline ($4 000)
5-8. Ownage ($4 000)
5-8. Mousesports ($4 000)
9-16. Factory
9-16. mibr
9-16. astralis
9-16. AMD Cyber Team
9-16. HomeLan
9-16. armaTeam
9-16. NoA
9-16. Incredible Teamaction
Vi gratulerar The Titans till vinsten och tackar svensklagen för en bra insats. Om 17 dagar har vi CPL Summer att se fram emot. The Titans kommer vara där. Är det dags för revansch då?

Sverige deltog förutom i CS-turneringen i många andra turneringar. I CS-turneringen för damer slutade det svenska laget Seules fyra. I Warcraft-turneringen slutade MadFrog tvåa och HeMaN trea. I Pro Evolution Soccer-turneringen åkte Sveriges representant Mounir dessvärre ut redan i det första gruppspelet. Han slutade på en 17-34 plats.

I Quake-turneringen tog Sverige sin hittills enda vinst. Landslaget bestående av Fazz, Fox, Z4muz och Fooki vann finalen mot USA på övertid och kammade hem $10 000.

I Painkiller slutade svensken Ztorm på 5-8 plats. zulg i UT2004-turneringen åkte ut i det första slutspelet och hamnade på en 9-16 plats.

Har följer länkar till vårt cover om ni saknar några resultat från CS-turneringen:

* Uppdatering: SoGamed filmade slutsekunderna från finalen samt prisutdelningen. Ett knappt tio minuter långt klipp hittar ni SoGamed.

169 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 169 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..