×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DotA 2

TI3: Alliance besegrar Na`Vi i episk finalmatch

1
Årets hetaste Dota 2-match är nu över. Na`Vi och Alliance mötte varandra i TI3-finalen och det blev det sistnämnda laget som segrade.
The International är nu över för den här gången. Det blev svensk seger efter en extremt intensiv matchserie mot de tre raka TI-finalisterna Natus Vincere.

I första matchen gick Alliance för en ganska så standard lineup. EGM fick sin Wisp och AdmiralBulldog sin Prophet. Detta fungerade alldeles utmärkt för dom. Därför var det underligt att man valde att gå för något betydligt ovanligare i de efterföljande två gamesen.

I game två var det Loda på Spectre och s4 på Beastmaster. Något Alliance inte normalt sett spelar speciellt mycket. Samma visa var det i match nummer tre när man gick för en trilane med Ogre Magi, Mirana och Lina. Ogre Magi hade bra synergi med Lone Druid men man fick inte speciellt mycket nytta av sin Mirana pick som kändes väldigt tveksam redan på förhand. Tack vare utmärkt spel av Na`Vi fick inte heller s4:s Batrider speciellt många bra initiations.

Det stod 2-1 till Na`Vi och ukrainarna var nu bara en vinst ifrån att ta hem hela turneringen. Svenskarna gick för en relativt normal lineup med Gyrocopter, Wisp och Nature's Prophet som man vann game ett med. Jokern i leken var dock lastpicken Night Stalker som man hoppades kunna stänga ner spellberoende hjältar som Puck, Rubick och Bane.

Ett viktigt moment i matchen var fyra minuter in när Na`Vi försökte pusha Alliances Tier 2-torn på botlane och Alliance totalt demolerade hela Na`Vi:s lag. Det såg ljust ut, man fick precis den starten man vill få med en Night Stalker i laget. Man fortsatte plocka ut Na`Vi-spelare gång på gång. s4 var Unstoppable redan efter tio minuter.

Det dröjde inte länge innan man var inne i basen och tog barracks. När man på nytt gjorde ett försök att ta ett andra set av barracks lyckades Na`Vi konstruera ett försvar som var starkt nog för att hålla Alliance ute. Svenskarna laddade om och kom tillbaka och till slut lyckades man forcera basen och ta game fyra.

I den femte och sista matchen kom Na`Vi ut med den bättre draften. Puppey lyckades baita s4 till att picka Puck för att sedan banna Gyrocopter från Loda. Därefter valde man Templar Assassin som i nio fall av tio kör över Puck i mid. Med Gyrocopter bannad satsade Alliance på Chaos Knight som partner till Wisp, något man väldigt sällan spelar.

XBOCT blev lämnad ensam på botlane med sin Alchemist. Alliance försökte få firstblood genom att dyka på XBOCT under hans torn. Man trodde att man hade säkrat killen och AdmiralBulldog avbröt hans Teleport till bottom, detta visade sig vara ett gigantiskt misstag. XBOCT fick både firstblood och en doublekill istället. Man gjorde ett nytt försök strax därefter, den gången fick man ihjäl honom men EGM dog av Acid Spray i processen.

Lagen trejdade kills fram och tillbaka men det var utan tvekan ukrainarna som var i förarsätet. Dendi fick starten han ville och uppnådde en snöbollseffekt med sin Templar Assassin. Han fick dock lite hybris efter en lång fight runt Roshan och trodde han kunde gå in och döda Roshan ensam. Detta gick inte Alliance med på och s4 lyckades döda Dendi som var på en godlike-streak och dessutom ta Aegis.

Efter att ha väntat på nästa Roshan och Aegis gick Na`Vi för en barracks-push i mid. Alliance svarade på detta genom att ta Na`Vi:s barracks top genom Nature's Prophet och bot genom Chaos Knight och Wisp. Detta var enormt och vände matchen totalt.

När nästa Roshan spawnade försökte Na`Vi döda honom. Detta var ett enormt misstag. Alliance pushade toplane igen och gjorde allt man kunde för att få ner Na`Vi:s tron. s4 gjorde en helt fantastisk aktion när han avbröt både Puppeys och Dendis TP:s tillbaka till basen. Efter mycket dramatik lyckades man till slut få ner tronen och är nu MÄSTARE PÅ THE INTERNATIONAL!

Na`Vi vs. Alliance – 2-3 (0-1, 1-1, 2-1, 2-2, 2-3)
Na`Vi: Puppey, Dendi, XBOCT, KuroKy, Funn1k
[A]: s4, Loda, Akke, AdmiralBulldog, EGM


Slutplaceringar
1. Alliance – 9 335 000 SEK
2. Na`Vi – 4 108 000 SEK
3. Orange – 1 867 000 SEK
4. TongFu – 1 307 000 SEK
5-6. Team DK – 747 000 SEK
5-6. Invictus Gaming – 747 000 SEK
7-8. Liquid – 280 000 SEK
7-8. Fnatic – 280 000 SEK
9-12. Zenith
9-12. LGD.cn
9-12. dignitas
9-12. LGD.int
13-16. Virtus.pro
13-16. mousesports
13-16. RattleSnake
13-16. MUFC
Bildkälla: The International på flickr

220 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 220 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..