×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

StarCraft 2

72 000 såg DreamHack-finalen i SVT2

1
DreamHack Open Stockholm blev en succé, och nu kan vi få ta del av siffror från SVT2:s sändning av finalen.
Att SVT skulle sända DreamHack Open Stockholm var ingen nyhet, det är även någonting vi har sett mer och mer av i vårt avlånga land. Siffror är inte heller speciellt hemliga, men kan ofta vara lite krångliga att hitta.

Nu har man fått reda på att SVT2:s sändning av DreamHack Open Stockholm-finalen mellan NaNiwa och Leenock hade ett snitt på 72 000 åskådare hemma i TV-sofforna. Siffrorna kan låta ganska ynka för att vara TV, men man kan få det hela i perspektiv.

Så här såg det ut för dem som inte satt hemma i TV-soffan.

BarCraft Stockholm nämner att TV4:s sändning av biosuccén Watchmen, som började samtidigt som SVT2:s sändning från StarCraft II-finalen, hade strax under det dubbla antalet, medan Göteborg Horse Show hade 95 000 tittare.

Man kan även tänka på att DreamHacks officiella internet-livesändning, som var tillgänglig i i princip hela världen, toppade på strax över 120 000 tittare i finalen. Tillsammans hade dessa två sändningar ungefär 192 000 tittare. Med andra ord utgjorde TV-sändningen i lilla Sverige ungefär 37,5% av den totala tittarsiffran.

Nu är givetvis inte alla community-streams inräknade, men man får i alla fall ett hum. Det är oklart hur många människor som faktiskt såg DreamHack Open Stockholm, med tanke på hur många community-streams som faktiskt glödde under turneringens gång.

81 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 81 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..