×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Fragbite

Bildextra: Klassiska CS-bröder

1
Även om hela esport-scenen, speciellt ett Counter-Strike-lag, är som en enda stor familj är blod tjockare än tequila. Därför har vi nu luskat runt lite för att berätta lite om klassiska CS-bröder som åstadkommit ett och annat tillsammans, eller på olika håll, inom Counter-Strike-scenen.
Nedan, eller under "Läs mer", finner ni bilder och text på alla "par", och längst ner kan ni rösta på era favoriter. Vill ni se och läsa allting i bildarkiv-form klickar ni här.



Bröderna Henriksen

Timm och Jack Henriksen är två danska bröder från Köpenhamn. Man märktes först på Fragbite i laget Boomtown.ch, som var ett cafésponsrat lag i Danmark. Det större erkännandet kom dock i Spirit of Amiga (SoA), och bröderna fortsatte tuffa på sida vid sida i AndThenSome.dk (ATS). Man bildade även laget p00nhandlers tillsammans, som vid ett skede återigen blev SoA, men som till sist gick tillbaka till p00nhandlers efter att SoA lagt ner verksamheten.

Som vanligt blir en av bröderna mer framgångsrik än den andra, och den dagen kom när mTw plockade upp ArcadioN, vilket gjorde att wazorN fick fortsätta fightas i "strax ovanför semieliten". De återförenades dock under mTw:s fana, men bara under ett gruppspel på IEM:s Europafinaler i Kiev då in game-ledaren ave hade skola som hindrade honom från att deltaga under första dagen.


Bröderna Verkkoperä

Bröderna Timi och Tomi Verkkoperä är absolut inte något radarpar i svenskars ögon, och absolut inte de mest framgångsrika bröderna som CS-Finland har att erbjuda. Liksom föregående bröder spelade dessa tillsammans i Finland under en längre period, bland annat i munkka, men lillebrorsan aslak blev till sist upplockad av det finska laget WinFakt, vilket gjorde att de utåt inte längre spelade lika mycket ihop i officiella turneringar.

Båda bröderna slogs dock internationellt mot slutet, men på olika håll då aslak representerade WinFakt medan zabaz fick en gnutta framgång i eestralis. I slutändan spelade bröderna ihop då WinFakt lades ner och aslak återförenades med sin bror i eestralis.


Bröderna Mäkinen

Jag kan slå vad om att de flesta av er inte känner igen namnen Ilkka och Antti Mäkinen. Smeknamnen barrack och Shiri kanske låter mer bekant dock. De finska bröderna var en del av den lite tidigare generationens CS-spelare, som fick stor framgång i Finland. Allting började i det tämligen fuskanklagade laget wings, där även bröderna lurppis och naSu spelade.

Finnarna slog igenom på riktigt när de besegrade Eyeballers i WEG-kvalet på Southpoint i Stockholm. Vinsten innebar en plats i Sydkorea och WEG där prispengen var enorm. Man vann även hela kvalet till sist och blev en storfavorit.

Efter ett omtumlande 2005 där båda brödernas framtider stod oklara blev det i mitten av 2006 klart att båda bröderna petats bort från toppfemman när naSu och lurppis bildade det framgångsrika laget hoorai. Man blev då en del av Raw Gaming med astralis-legendarer som bloodR och tihOp, men barrack blev sparkad efter att ha gjort ett olovligt inhopp med sina forna lagkamrater i hoorai. Efter detta tynade båda bröderna bort från toppscenen.


Bröderna Thorstensson

Det var inte igår man såg någon av bröderna Thorstensson. Både Andreas och Patrick har dock, för länge sedan, gjort ett litet avtryck i scenen.

Många känner säkert igen storebrorsan Andreas (bds) från sin tid i SK Gaming, dit han kom efter hårt slit med sin egna lilla verksamhet geekboys. Det folk förmodligen kommer att minnas från Andreas är dock den kultförklarade CS-filmen Frag Or Die, som var en av de första CS-filmer som slog igenom - om inte den första.

Lillebrorsan Patrick spelade i ett semielitlag vid namn Skelett, som gjorde sina avtryck i onlinecuper. Den största bedriften i hans kortvariga karriär måste dock vara en andraplats på RZ med det Skelett-inspirerade laget Team Virus, där man förlorade finalen mot spiXel.

Patrick är även med i Frag Or Die, där han använde ingame-fakenicket "plyschbyxa" på ett klipp, ett nick som stals hej vilt runtom på nätet efter att filmen slagit igenom.


Bröderna Stolyarov

Det är inte många bröder som är aktuella i CS-scenen längre, men den ryska duon Mihail och Sergey Stolyarov är ett undantag. Bröderna skrällde på World Cyber Games 2009 genom att plocka en fjärdeplats under namnet CMAX.gg, ett lag som skulle utvecklas till att bli det framgångsrika laget Moscow Five.

En av de mest minnesvärda rubrikerna som bröderna skapat var under namnet MYM, där de från ingenstans förnedrade det nya stjärnspäckade SK Gaming under gruppspelet i svenskarnas första turnering tillsammans. Laget blev efter detta ett riktigt erkänt världslag och gjorde många bra matcher under de kommande åren.

Idag spelar bröderna ihop i Place2play.ru tillsammans med bland andra ROMJkE från Moscow Five.


Bröderna Andersson

Fredrik och Markus Andersson är ett lite annorlunda par som ändå hjälpt varandra något otroligt i gamingvärlden. Fredrik skulle inte kommit dit han kom utan sin storebror, och Marcus hade förmodligen inte blivit den han är utan sin lillebror.

Bröderna är absolut mest kända för sina CS-filmer. Filmskaparen Markus (Xenoq) byggde i princip hela sitt "Chillside"-projekt på filmerna om Fredrik (JAEGARN), som även gav AWP-talangen bättre möjligheter i CS-karriären. Bröderna har även en äldre bror vid namn Joakim som var en del av Chillside där han, som den entreprenör han är, försökte bygga en organisation av CS-filmteamet.

Bröderna Andersson är utan tvekan ett av paren som hjälpt varandra mer än några andra inom CS-scenen då man tillsammans nådde framgång i två olika områden utan att sno det minsta rampljus från varandra.


Bröderna Berndtsson

Jimmy och Magnus Berndtsson har en ganska intressant historia. Den sistnämnda, magix, är storebrorsan i duon med tre års marginal. Detta gjorde att magix nådde framgång i CS-scenen långt före sin bror Jumpy. Så tidigt som 2003 gick den då 18 år gamla magix med i HLO med bland andra MegatoN och GoodFella, ett lag som i dagsläget ses som ett "klassiskt" svenskt CS-lag.

Magnus representerade bland annat även Matrix och SSV Lehnitz, men mest imponerande för dagens ungdom är väl att Magix var en del av det supergamla fnatic, laget som senare renoverades och blev den klassiska femman med dsn, cArn, f0rest, Tentpole och Archi.

Jumpys internationella framgång kom inte förrän ungefär fyra år efter att brorsans tid i främmande land avslutats. Deras vägar korsades dock under 2007 när de representerade både c9 och Volt Gaming tillsammans, men det blev inte alltför långvarigt. Jumpy erövrade världen 2009 genom att bland annat placera sig tvåa på IEM Dubai och även vinna DreamHack Winter med MeetYourMakers (MYM), en organisation som Magix aldrig fick representera trots att vapendragaren MegatoN gick dit.


Bröderna Kovanen

Bröderna Tomi och Niko Kovanen. Var ska man börja? Killarna växte upp ihop och bildade sina CS-karriärer tillsammans i wings, där även bröderna Mäkinen (barrack och Shiri) spelade. Hand i hand har man promenerat igenom ett dussin organisationer, tusentals officiella matcher och oräkneligt många spelarförändringar.

Storebrorsan lurppis flyttade dock till andra sidan Atlanten under en längre tid för att spela med Evil Geniuses, men nog återförenades bröderna allt så fort han kom hem. Utöver wings har bröderna representerat bland annat Serious Gaming, hoorai, 69°N-28°E (Inari), roccat, Crack Clan och nu senast WinFakt.

Tänker man på "CS-scenens bröder" är lurppis och naSu absolut en kandidat till att vara den mest kända duon.


Bröderna Mohamed

Något komiskt med bröderna Abidiwahab och Abdisamad Mohamed är att de på ett eller annat sätt alltid fanns på samma ställe. Bröderna har inte spelat i många lag tillsammans, men har näst intill alltid spelat på samma nivå och gått att hitta på samma evenemang. Anledningen till detta är inte helt glasklar, men faktum att båda var väldigt duktiga AWP-spelare kan ha något med saken att göra.

Storebrodern MegatoN var i regel bättre på Counter-Strike till en början, men SpawNs karriär gick snabbt upp och det tog inte lång tid innan han blev en del av SK.swe medan storebrorsan spelade i matrix.

Utöver lite strölir i Nations Cup tillsammans sågs bröderna på samma evenemang senast under det legendariska CPL Winter 2005, där MegatoN spelade för fnatic och SpawN för SK Gaming. MegatoNs lag stod för något av en flopp och slutade 13-16, medan lillebrorsan vann hela turneringen och $18 000.


Bröderna Sjöström

Finn, Frank och Frej Sjöström är inga legendariska bröder utifrån deras CS-bedrifter, men till historien går de ändå som den semielit-trippel de var. Skellefteåsyskonen har inte alltid spelat på samma nivå, men det fanns en period där alla tre kämpade tillsammans mot eliten.

Den äldsta brodern, Frank, var lite före sina bröder med att komma upp i någon form av semielit-nivå, men under 2007 och med laget Global Gaming fick han, tillsammans med den mellersta brodern Frej (kHRYSTAL), spela erkänt bra mot världslag på Spixelania i Umeå. Där plockade man imponerande 11 rundor mot NiP och tvingade fram dubbla övertider mot Begrip. Man slutade på samma slutplacering som lillebrorsan Finn (qp) som spelade med chocostik$.

De äldre bröderna blev snart Playzone och vann Rendezvous (RZ), ett LAN som den yngre brodern också spelade, men med ett helt annat lag vid namn callius som blev utslaget efter en övertid mot just Playzone. Till sist blev qp en del av Playzone och åkte på DreamHack Winter 2007 där man egentligen inte vann något, men spelade extremt bra i överlag med bland annat ett 13-16-resultat mot NoA.

Frankdude slutade spela ganska kort därefter, och tillammans spelade qp och kHRYSTAL i en hel "strax ovanför semieliten"-lag. Till sist blev Frej (kHRYSTAL) den att nå eliten med Lions, ett gäng han skulle stanna med till slutet.


Bröderna Carlund

Jerry och Johan Carlund var med största sannolikhet de första, om inte de enda bröderna att spela en CPL-final tillsammans. GoL-bröderna representerade egentligen inga nämnvärda klassiska lag tillsammans utöver just GameOnline. Deras storhetstid var så pass tidig att inte ens Fragbite, som grundades 2002, kan täcka majoriteten av deras karriärer.

På CPL Winter 2002 lyckades man dock ta sig till final före både SK.swe och Team9, men förlorade mot USA:s stolthet Team3D med 10-13 i finalen. I september 2003 lade lillebrorsan Jerry (Souledge) av med CS, men kom tillbaka efter ett tag. Trots en hyfsad insats på CPL Köpenhamn lämnade istället Hyb laget och samarbetet var över.

2006 ryktades det om en comeback från bröderna, men dessa uppgifter visades vara falska och Carlund-karriärerna inom CS är lagda på hyllan för gott.


Bröderna Wallenberg

Dennis och Jonathan Wallenberg är en riktig superklassiker när det kommer till bröder som spelar CS ihop. Dennis (walle), som är den äldre brorsan, har alltid legat ett steg före Jonathan (miniw) i karriären men båda har ändå uppnått internationell nivå på olika håll. Tillsammans spelade de i bland annat spiXel och NiP, men den högsta höjden har båda nått på olika håll.

Dennis behöver ingen presentation. Alla som spelar CS vet vem den store, eller numer ganska så mycket mindre, Dennis "walle" Wallenberg är. LuLAN, spiXel, mTw.ATI, Eyeballers, NiP och SK Gaming är några av lagen han representerat och vinsterna är många. Den högsta punkten i Dennis karriär sägs vara under 2006 när hans Ninjas In Pyjamas var världens, eller i alla fall ett av världens absolut bästa lag.

Jonathan hade en lite tuffare karriär. Den största tiden i karriären var med Team SpeedLink, där han spelade ihop med bland andra Lions-bekante niko. Laget vann till exempel det svenska WCG-kvalet och fick åka till Singapore och spela CS:Source(!) 2005. Han fick även nöjet att slå ut storebrorsans NiP i KODE5-kvalet på GamersParadise i Stockholm, där man slutade tvåa efter fnatic.

Man kan inte heller neka att CS-filmerna, alla tre br_wallenberg-filmer, gått till historien. Frags från bröderna från allt mellan ClanBase-ladderlir till CPL-slutspelsmatcher och varierande, men bestämt hård musik har setts många gånger runtom i världen och var en stor anledning till att folk älskade bröderna Wallenberg så pass mycket.

Det finns även en tredje, yngre bror i Wallenberg-familjen; Herman som gick under nicket microwalle. Herman lyckades dock aldrig komma till samma sorts nivå som sina storebröder då han satsade på ishockeyn istället.
Efter att ni läst detta, vilka bröder finner ni mest legendariska och intressanta? Rösta nedan! Känner ni att vi glömt ett par bröder som skulle passat in är ni välkomna att kommentera.

Vilka bröder finner du mest intressanta?

1378 personer har röstat

56 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 56 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..