×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Film

Filmtisdag: En resa uppåt i landet

1
Inatt kommer det en svensk filmbomb. Tre filmer med spelare från Sveriges norra halva har släppts, och även om vissa filmer kanske är mer efterlängtade än andra kan vi säga att ni har en underhållande halvtimme framför er.
Nedan får vi oss en resa igenom Sveriges norra halva för att se närmare 28 minuter Counter-Strike-film. Häng med!


atoc
av HDAI

Vi lägger i femman och brummar oss uppåt i landet. Det första stoppet är Gävle, där askan från fjolårets julbock fortfarande blåser i lyckoruset efter SM-vinsten i ishockey. Några som uppenbarligen inte var ute och lekte i snön eller vandaliserade staden efter SM-vinsten var spelarna i A Taste Of Collapse, även kända som atoc.


I denna frapsfilm visar de några av de bästa fragsen från IRL-mixlagets spelare, och smålänningen BJOERN. Fragsen är mestadels från Playnation, men de dubbla LanBauer-bronsmedaljörerna bjuder även på en del cup-frags och en och annan LAN-frag.

Filmens redigering är kanske inte någon höjdare, men HDAI har inte heller försökt sig på något han inte klarar av. Detta är en perfekt film för att få upp CS-tagget, och den visar CS 1.6 som CS 1.6 skall spelas – lågupplöst och med ett behagligt tempo.

Länkar:

fury - 4Y
av dunder

Vi kör ytterligar en 20 mil uppåt i landet och stannar i Timrå där en före detta Begrip, GameCenter och wooSai-spelare håller hus. Alexander "fury" Nyströms fjärde film har varit högt efterlängtad under en senare tid, och nu har filmen om Timråbon släppts.


Filmens introduktion är stenhård, och hårt skall det fortsätta vara. Till tonerna från Adept skjuter fury ner välkända lag och mixar från både cuper, praccar och officiella LAN- och internet-turneringar. Vidare återupplivas även Millencolin i fragfilmsfären, och till en relativt stilren redigering får vi se norrlänningen göra det han en gång i tiden gjorde bäst.

Detta är en välredigerad film med fokus på fragsen, och det finns väldigt få sekvenser där effekter och redigering tar över fokus.

Länkar:

berra
av equality

Om vi tar oss dubbelt så långt upp i landet landar vi i Skellefteå, där Erik "berra" Bergqvist hållit hus under sin uppväxt. En film om aimbat-spelaren har släppts, och han snålar inte på headshots.


Bandet The Unguided strömmar igenom högtalarna under hela filmen, och berra står för en hel del snabba och snygga frags. Motståndet är ofta av semielit-klass från olika cuper och laddermatcher, och i många fall ser på motståndets nicknames att fragsen sträcker sig ett par år bakåt i tiden.

Filmen är, precis som ovanstående filmer, lågupplöst men stilren. Välredigerad med fragsen i fokus kan man kort beskriva denna film, som absolut är sevärd.

Länkar:I vanlig ordning kan ni rösta fram vilken film som föll er mest i smaken i omröstningen nedan.

Vilken film tyckte du var bäst?

633 personer har röstat

85 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 85 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..