×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Film

Filmmåndag: AWP-fokus!

1
Ännu en måndag är här och en lång vecka väntar. På lördag drar DreamHack Summer 2012 igång och var gör inte början på veckan bättre än en blandning av underhållning och taggning inför DreamHack?
Fokus i denna nyheten är Counter-Strike 1.6:s mest kraftfulla vapen – Arctic Warfare Magnum, eller Arctic Warfare Police som bildar den vanligaste förkortningen, AWP. Nedan ser vi tre filmer av olika slag som vi tänkte gå igenom.


One Year of SK.Delpan
av LernHerN

Han klassas som en av tidernas bästa AWP-spelare, och är enligt många tveklöst världens bästa sniperspelare i dagsläget. Marcus "Delpan" Larsson har varit med och plockat en hel del titlar med SK Gaming sedan sommaren 2011, och den taiwanesiske CS-filmskaparen Geng-Bao "LernHerN" Lin har gjort en film om Delpans resa.


Man kan inte påstå att filmen har någon superredigering. Det finns egentligen ingen vidare koppling mellan bild och ljud, och in game-ljudet har en märkbart mycket högre volym än musiken. Nu är jag dock inte den som petar undan en film för alla negativa saker, utan är öppen för att se det positiva i rullen.

Fragsen har, som väntat, hög kvalitet. Även om musiken är relativt intetsägande skulle jag vilja påstå att den fungerar bra till filmens ''feel-good''-moment där man får se ett par sjuka clutch-rundor av Delpan med ett kommentator-ljudspår.

Man har säkert sett många av fragsen i denna film, men den är absolut underhållande och man får verkligen uppleva en AWP-spelare av världsklass som vi svenskar kan skatta oss lyckliga över att ha i toppen av CS-scenen.





Morten "COLON" Johansen
av Domenik

Han placerade sig nyligen trea i fnatic PLAY league och vann även ASUS Spring Cup för att kvalificera sig till ASUS Final Battle of the Year. Morten "COLON" Johansen är förste AWP-spelare i danska eSrael, och han är även årets hittills mest omtalade spelare efter att ha blivit fälld för fusk i Clanbase Nations Cup. Nu har han fått en film gjord om sig, och den är minst sagt imponerande från hans sida.


Ge honom en AWP och han levererar, ge honom ett automatvapen och han skjuter headshots. Fasen, ge honom en autosniper och han till och med hoppar och smäller headshots. Morten "COLON" Johansen levererar riktigt galna frags i sin CS-film – mot bra motstånd dessutom.

Nu är säkerligen många av dessa frags från internetlir, men vi som följt danskens LAN-deltaganden vet att han även kan prestera utanför sina egna väggar. Faktum är att han till och med blev dömd att spela vissa officiella matcher från ett internetcafé i Köpenhamn, bland annat DEL, som man vann.

Denna film har en hög fart till något som blivit rent sagt typisk musik för Counter-Strike-filmer. Fragsen ligger i fokus, och det är dem som får dig att sitta som fastspänd i datorstolen. En film som helt klart är värd att se.





hyvlarn fragmovie
av destruktor

Jon "hyvlarn" Edelsvärd är aktuell i h2k, som i helgen kommer att befinna sig på DreamHack för att spela både E-Sport SM och BYOC-kvalet till Plantronics CS Championship. Det var ett tag sedan som han fick denna film gjord om sig, men det betyder inte att alla redan har sett den.


Med många AWP-frags dunkar hyvlarn ner allt från högkvalitativt gathermotstånd till världslag till tonerna från en ganska avslagen dunka-dunka-musik. Fragsen är för det mesta riktigt bra dock, och det är det som är underhållningsvärdet i denna film.

Hade det inte varför för de stundtals galna fragsen som Uppsalabon levererar hade filmen varit extremt avslagen och nästan lite tråkig. Huvudsaken i detta fall är dock att man får se klippen, som alltså gör filmen riktigt värd att spana in.


I vanlig ordning kan ni rösta på vilken film ni tyckte var bäst nedan.

Vilken film tyckte du var bäst?

483 personer har röstat

73 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 73 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..