×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

StarCraft 2

Intervju: SjoW om Korea – återvänder hem

1
Vi fick tag i SjoW som just nu tillbringar sin tid i Korea och som dessutom synts till både i Code A och här senast överst på prispallen i IeSF 2011 World Championships. Vi passade på att ställa några frågor om SjoWs tid i Korea och svaren finner ni här nedan.
Vad har varit bäst, respektive sämst med din vistelse i Korea?
Det bästa måste vara hur mycket jag lärt mig och utvecklats här, nivån här är enormt mycket högre än i europa. På europa-laddern gick jag 50-0 och var 1:a innan jag drog iväg, här har jag svårt mot high diamondplayers och har nästan alltid bra motstånd.

Sämst är nog att jag tröttnat på maten.


Hur känner du att din tid i Korea påverkat ditt spel?

Har insett att jag spelat alldeles för girigt och tagit för mycket genvägar. Detta är givetvis viktigt att använda mot en del motståndare för att vinna turneringar. Men det är viktigare att kunna spela säkert och stabilt för att bli en bättre spelare.

Har även tänkt mycket på hur jag kan ändra mitt mindset och hur jag ska hitta tillbaka till passionen jag en gång hade för spelet. Det känns att jag är påväg i rätt riktning i alla fall och jag har även börjat träna lite för att hålla orken uppe att spela 8-12 timmar per dag.


Är det stor skillnad på mentaliteten hos koreanska spelare om man jämför med spelare i västvärlden?

De är mer professionella och många är i princip tvingade att spela eftersom de inte direkt har något annat att falla tillbaka på. Det påverkar dem enormt och lägger ännu större press på dem att lyckas.

Några spelare kunde inte sova innan viktiga matcher t.ex., dock är det vanligt bland progamers i väst.


Om du visste vad du vet nu och hade möjlighet att ge dig själv ett tips inför din resa till Korea, vad skulle det vara?

Du lär dig mer på att förlora (även om jag visste det innan) men var tungt i början att bli bollad av alla ^^

SjoW avslöjar också att han inte kommer delta i Code A nästa säsong av GSL. När han besegrade MakaPrime.WE i första omgången av senaste GSL Code A så kvalificerade han sig automatiskt till nästa säsong, trots detta verkar det som att vi snart får se SjoW återvända till Europa för en storsatsning på hemmaplan.

22 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 22 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..