×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Virus sprids genom Games4u:s spelservrar

1
Sverok-jätten Games4u har drabbats av stora problem då deras spelservrar sprider virus.
Sverokföreningen Games4u med över 16 000 medlemmar har en stor serveruthyrningstjänst inom olika spel som nyttjas dagligen av ett par tusen spelare och för drygt en vecka sedan började flera användare upptäcka virus i sin dator.

Det visar sig att de bokningsbara CS 1.6-servrarna, såväl direkt från Games4u som föreningar som hyr ut servrar i andrahand från förstnämnda förening skickar ut en förfrågan om att hämta en en antifusk-klient i form av en .exe-fil, något som flera spelare verkar ha varit benägna att göra. Denna fil ska enligt uppgift innehålla både en trojan och en keylogger, något som betyder att sparade lösenord i webbläsaren kan vara i fara.

Det misstänkta sabotaget började i söndags för att sedan försvinna helt fram till igår torsdag då nya rapporter om virus bland spelare framkommit. Även under dagen har virusrapporter framkommit till administratörerna.

Games4u, liksom Fragbite, uppmanar nu alla som laddat ner filen till Windows-skrivbordet, alltså inte in game, att virusscanna datorn alternativt formatera för att säkerställa virusfritt system.

105 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 105 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..