×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

MYM vinner Dreamhack Winter och 100 000 kr!

1
Alldeles nyss avgjordes finalen på Dreamhack Winter. Hela tre kartor spelades mellan MYM och mTw innan en vinnare kunde koras. Efter en stabil insats på avslutande Nuke var det MYM som till slut kunde titulera sig som Dreamhackmästare anno 2009.
MYM vs. mTw – 2-1 (16-5, 20-23, 16-9)
Matchen såg till en början ut att gå enkelt till MYM då de totalt dominerade första banan Inferno. Starkt spel som både anfallare och försvarare gav 16-5 till svenskarna.
Dust2 däremot blev desto svårare för svensklaget, och trots att de vann en sparrunda med småpistolerna, plockade man bara 4 rundor som anfallare. I rollen som försvarare vände matchbilden helt och svenskarna lyckades skrapa ihop de elva rundorna som krävdes för oavgjort, dessvärre lyckades de inte punktera matchen. Istället fick man spela två övertider som efter många om och men gick till mTw.

Matchen fick till slut avgöras på den tredje banan Nuke. MYM presterade en klart godkänd halvlek som anfallare och förlorade med tokjämna 7-8. Efter sidbytet inleddes en svensk dominans av MYM som snabbt plockade de nio rundor de behövde för att vinna kartan och matchen.

Vinsten innebär att MYM är 100 000 kr rikare. Tvåan mTw däremot får nöja sig med hälften 50 000 kr.

Samtidigt som matchen spelades skrevs det faktiskt ett stycke e-sporthistoria då den statliga televisionen livestreamade finalen via SVT Play. Inhyrd expertis i form av HeatoN och slop3 kommenterade matchen.

248 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 248 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..