Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

WCG

SK vinner SEC efter jämn final mot Pentagram

1
Eftersom SK kom från winner bracket och var obesegrade behövde Pentagram vinna två banor i finalen för att ta hem SEC-trofén.
Lagen hade mötts tidigare under helgen. Den gången var det i slutspelet till Extreme Masters och då vann Pentagram med 16-7. För att ta de $15 000 som försplatsen innebar skulle polackerna behöva upprepa den bedriften två gånger om.

I SEC-slutspelet hade SK idel säkra segrar bakom sig, men hade där inte mött på Pentagram.

Pentagram utjämnar

SK fick börja som försvarare på Nuke och mäktade med 10 rundor mot polackernas anfall. När det blev Pentagrams tur att försvara dominerade de banan och SK kunde bara klämma in en ynka runda innan Pentagram hade förvandlat 5-10-underläge till vinst.

Pentagram tar ledningen

Matchen fortsatte till Dust2 där SK återigen fick börja som försvarare. Man vann pistolrundan, men vassa Deagles från Pentagram satte stopp för någon större ledning. Polska Deagles kom att spela en nyckelroll i matchen även senare. Spelet böljade fram och tillbaka under halvleken men det var ändå Pentagram som lyckades sno åt sig en 9-6-ledning efter en stark avslutning.

SK vänder

Pentagram gjorde en push upp mitten på pistolrundan i andra halvleken. SK såg det, ställde sig för att vänta och kunde på så sätt ta ett 5on3-läge tidigt. Attacken avslutades i B1 men med hjälp av flashar och en tidig motattack mot bombplatsen mynnade det ändå ut i ett 1on1-läge. Snajdan kunde dock sätta spiken i kistan när han tog sin fjärde frag för rundan. Till skillnad från tidigare rann de två sparrundorna SK:s väg utan några problem (och utan ett enda dödsfall).

Pentagram utjämnade halvleken direkt när de fick vapen, men SK efter en sparrundan kom anfallande SK igen och dominerade banan som anfallare precis som Pentagram gjort som försvarare på Nuke. fisker var på spelhumör och banade vägen för SK flera rundor. Pentagrams ekonomi var sargad och SK kunde utan svårigheter vinna den sista rundan som gav dem segern och mästerskapet.

Pentagram satsar mot Extreme Masters-guld

Pentagram blir tvungna att snabbt ladda om. Om en halvtimme spelar de nämligen final i Extreme Masters. Även där kommer man från loser bracket och måste vinna två banor i finalen. Man blev förpassade till loser bracket av just H2k, som också är deras finalmotstånd. Räkna med ett revanschsuget Pentagram. Kan överraskningen H2k verkligen slå dem två gånger?
Pentagram vs. H2k
Tid: 15:00
HLTV: HLTV.org
Matchbot: #esl.live
Slutplaceringarna i Samsung Euro Championships blev så här. Mest överraskande kan nog vara det nya Mousesports-lagets delade nionde-placering som nog kan märkas med ordet "flopp".
SK vs. Pentagram – 11-16 (10-5), 16-12 (6-9)