×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Volt Gaming vinner WGT-turneringen på Dreamhack

1
Förutom CPL Nordic spelades även en officiell CS-turnering under Dreamhack-flagg som ett kval till relativt okända World Gamemaster Tournament (WGT). Exakt vad WGT är för något är lite av ett mysterium då man helt verkar ha misslyckat med att marknadsföra sig, åtminstone i Sverige. Klart är i alla fall att man anordnar mindre turneringar runt omkring i världen, men vad slutmålet är återstår ännu att se.
I turneringen deltog bland andra Skillz of Borås och Volt Gaming samt diverse mixlag. Överlag var det dock inte några större namn som deltog, förmodligen mycket på grund av krocken med CPL Nordic som spelades under samma tak.

Favoriterna Volt Gaming hade i och med detta också en hyfsat enkel väg genom turneringen utan några särskilt tuffa matcher förrän finalen. I finalen skulle man få möta mixlaget Red Bull bestående av följande fem lirare:
Red Bull
shadi
Nippo
kvicken
Like
bL0NdiE
Volt Gaming spelade med Magix som inhoppare för blomstar och hade följaktligen denna femma:
Volt Gaming
duell
sonneL
threat
Jumpy
Magix
Volt Gaming hade inför finalen stannat kvar i winner bracket och var alltså obesegrade medan Red Bull åkte ner i loser bracket efter förlust mot danska Team Geekhosting i winner bracket-semifinalen. De båda lagens väg fram till finalen såg ut så här:
Volt Gaming
vs. m4dfr3gg3r – 16-2
vs. Fragkusten – 16-7
vs. eXPerience.Gaming – 16-3
vs. Hemans – 16-9
vs. Team Geekhosting – 16-8

Red Bull
vs. carpe diem – 16-2
vs. defekt – 16-4
vs. Skillz of Borås – 16-14
vs. Team Geekhosting – 12-16
vs. eXPerience.Gaming – 16-5
vs. Skillz of Borås – 16-5
vs. Team Geekhosting – 16-9
Finalen blev ett möte mellan Volt Gaming, som sett starka ut från början till slut, och Red Bull, som imponerat mest efter att man slagits ner i loser bracket, framförallt med 16-5 mot Skillz of Borås. Finalen blev också Volt Gamings tuffaste match i turneringen, men man förblev ändå obesegrade och kunde avsluta turneringen på förstaplatsen med 22 000 kr i hand.
Volt Gaming vs. Red Bull – 16-11
Slutplaceringarna från WGT-turneringen på Dreamhack ser ut så här:
1. Volt Gaming – 22 000 kr
2. Red Bull – 13 000 kr
3. Team Geekhosting – 7000 kr
4. Skillz of Borås
5-6. eXPerience.Gaming
5-6. Hemans
7-8. Cominatcha
7-8. Fragkusten
Vill man läsa mer om turneringen så gör man det på följande länkar:

112 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 112 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..