×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Fragbite

Fragbite vaknar upp efter fem dagar

1
Sedan polisens tillslag mot The Pirate Bay runt omkring i Sverige under onsdagens förmiddag förra veckan har Fragbite körts som en temporär sajt på en sekundär server. Fragbite har självklart inte något med The Pirate Bay att göra, men drogs med i fallet då polisen valde att ta med sig all teknisk utrustning som fanns i lokalen, vilket inkluderade Fragbites servrar.
Det har varit ett par hektiska dagar med ihärdiga kontakter med polis, åklagare och press. De senaste dagarna har Fragbite till exempel figurerat i både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Idag kom dock lösningen på problemen då polisen till slut (även om man var ett par dagar tidiga) blivit klara med de servrar som används i driften av webbplatsen. Med bara någon timmes varsel antog Gamers Paradise uppgiften att hjälpa till med bandbredd och hosting. Stort tack till Gamers Paradise och killarna på Målargatan 2 som hjälpte till!

Med hela den minst sagt tråkiga historian bakom oss hoppas vi nu kunna återgå till att helhjärtat arbeta med community och nyheter. För de som vill upplysa sig själva om vad det var som egentligen hände har vi dock en enkel tidslinje över de senaste fem dagarnas skeenden i samband med tillslaget och Fragbite.
Tisdag 30 maj

Vid lunchtid går Fragbite och flertalet andra sajter ner. Via pressen får drabbade på eftermiddagen veta att ett tillslag gjorts mot The Pirate Bay och serverhosten PRQ Inet.

Fragbite söker under eftermiddagen och kvällen polisen för information om var utrustningen finns och när den kan hämtas ut, men arbetsdagen är över och besked får vänta till morgondagen.


Onsdag 31 maj

Fragbite kommer till poliskontoret på Kungsholmsgatan i Stockholm vid åttatiden på morgonen och får träffa en av de ansvariga. Mannen beklagar, lovar att Fragbite ska prioriteras, men säger även att det kan ta lite tid.

På eftermiddagen tar Fragbite återigen kontakt för att se om mer information finns tillgänglig. Ett kort samtal senare är det klart att servrarna inte kommer att återlämnas inom allt för kort tid. Arbetet på en temporär sajt påbörjas.


Torsdag 1 juni

Den temporära sajten läggs upp samtidigt som tv4.se, IDG och Aftonbladet uppmärksammar att oskyldiga, däribland Fragbite, drabbats i tillslaget.


Fredag 2 juni

Fragbite anmäler de ansvariga till justitieombudsmannen för sättet som oskyldiga utan någon koppling till The Pirate Bay drabbades på när utrustning beslagtogs, och hur ärendet sköttes efter att utrustningen beslagtogs.


Lördag 3 juni

Både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet publicerar artiklar om nedstängningen av Fragbite med intervjuer och bilder både online och på papper.


Söndag 4 juni

Polisen antyder att man ligger före schemat i arbetet att granska servrar.


Måndag 5 juni

Fragbite får under eftermiddagen besked att servrarna kan hämtas ut. Utlämningen sker tre dagar tidigare än väntat och det blir därför ett massivt jobb med att ordna alla förberedelser. Störst huvudbry vållar letandet efter ny hostinglokal, men Gamers Paradise dyker upp och löser problemet. Servrarna hämtas från polisens IT-brottsenhet vid sjutiden på kvällen och körs av en excentrisk taxichaufför till Gamers Paradise café vid Hötorget för installation.
Vill vill avslutningsvis slunga ett stort tack till de företag och privatpersoner som erbjudit sig att hjälpa till, till de många användare som har visat sitt stöd och till alla övriga användare för er förståelse och ert tålamod!

430 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 430 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..